Vila MiR

Sadržaji

Prolom banja nudi različite sadržaje posetiocima

Tretmani

U okviru wellness centra hotela "Radan" možete obaviti dijagnostiku i koristiti različite tretmane: slana soba, tepidarijum, parno kupatilo, sauna, đakuzi bazen, zatvoreni bazen sa toplom vodom, hidroterapija, lekovito blato, elektroterapija, kineziterapija, ručna masaža...

Otvoreni bazen

U Prolom banji se nalazi otvoreni bazen sa Prolom vodom, sastavljen od dva dela - dela za odrasle, i dečijeg bazena.

Crkva Lazarica

Crkva brvnara "Lazarica" (hram Svetog Vaskresenja Lazara) se nalazi na 2.5 km od Prolom banje i posvećena je knezu Lazaru. Sagrađena je 1890. godine na temeljima starijeg hrama. Crkva je lepo uređena, okružena zelenilom, sa čuvenim stablima "uvijene" šljive.

Crkva Preobraženja Gospodnjeg

Ova crkva se nalazi u neposrednoj blizini banje. Izgradnja je završena 2013. godine. Podignuta je na steni, i sa nje se pruža divan pogled na krajolik Prolom banje.

Đavolja varoš

Lokalitet "Đavolja varoš" nalazi se na 27 km od Prolom banje. Ovo je spomenik prirode jedinstven u svetu - čine ga visoke zemljane figure nastale spiranjem zemljišta, kao i dva izvora visokomineralizovane vode. Lokalitet je pod zaštitom države kao Spomenik prirode 1 kategorije.

Neolitsko nalazište Pločnik

Na 28km od Prolom banje nalazi se praistorijsko nalazište Pločnik. Ovo je veoma bogato nalazište artefakata iz neolitskog perioda i bilo je rudarsko naselje, sa prvim topionicama bakra na svetu. Na lokalitetu se nalazi rekonstruisano naselje iz tog perioda, a u blizini su i ostaci Rimskih termi.


Pored ovih sadržaja, posetiocima su dostupne i brojne, obeležene, pešačke staze po okolnim brdima i šumama.